Onze buren

Klimbos Fun Forest Almere

Fun Forest Almere is het enige klimbos van Flevoland, met de meeste en langste tokkelbanen van Nederland. Een dagje uit bij het klimbos is een leuk, actief en avontuurlijk dagje weg.

De vijf klimparcoursen hebben allemaal een verschillende hoogte en moeilijkheidsgraad. Zo is er voor iedereen een andere uitdaging. Het klimbos is dan ook het ideale uitje voor een kinderfeestje, familiedagje, schoolreisje, vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje.

Stad en Natuur

Stadslandgoed de Kemphaan is voor veel inwoners van Almere een geliefde plek voor een uitje. Er is voor jong en oud altijd van alles te zien, te ontdekken en te beleven. Stad & Natuur draagt hier graag aan bij met een educatief bos, dieren zoals varkens en schapen, het aanbieden van lessen voor het onderwijs en het organiseren van workshops en evenementen in de vakanties en weekenden.

Stichting Aap

In Europa worden miljoenen dieren, zoals apen, tijgers en leeuwen, als huisdier gehouden, illegaal verhandeld of gebruikt in circussen en andere vormen van entertainment. Dit zorgt voor onvoorstelbaar veel dierenleed en AAP vindt dat dit moet stoppen! AAP is vastbesloten om haar ultieme doel te bereiken; een einde maken aan het lijden van exotische dieren in Europa. 

Almere Jungle

Kom oog in oog staan met 2 meter grote kaaimannen, sta samen met de stokstaartjes op de uitkijk of loop door het verblijf van alpacas en nandoes. Almere Jungle is een unieke combinatie van zorg, botanische tuin, dierenopvang en dierenpark in een. Ga op avontuur en ontdek van dichtbij hoe veelzijdig het dieren- en plantenrijk is. Ga op ontdekkingstocht de wereld rond. 70% is overdekt dus zowel binnen als buiten zal je van alles tegen komen, van de kleurrijke vogels in Oceanie tot de stekelige stekelvarkens in Afrika. Tijdens je ontdekkingstocht leer je ook nog eens allerlei leuke weetjes over de dieren en planten.

Natuurcamping de Kemphaan

Midden in het groene geheim van Flevoland, aan de rand van Stadslandgoed de Kemphaan, ligt Natuurcamping de Kemphaan. Een camping geschikt voor jonge gezinnen, oudere echtparen, jonge stellen en groepen die gezamenlijk een leuke periode willen doorbrengen in één van de bijzondere accommodaties. Natuurcamping de Kemphaan is uiterst geschikt voor kinderen. Op het kampeerterrein hebben de kinderen binnen een mum van tijd vriendjes en vriendinnetjes gemaakt.

Onze buren